Ριψοκίνδυνο πάντα το κύμα...

…της θάλασσας κατανικώντας τους θανάτους
στην ανεμόσκαλα σε θέλω να φανείς…

Ν. Καββαδίας

happiness

happiness
Η ευτυχία είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που σου συγχωρούν οι άλλοι...

15.8.15

Γιορτή Γυναίκας



Η Γιορτή ξεκινά πολύ μετά τα μεσάνυχτα,όταν η σκόνη από τα πόδια των δούλων καταλαγιάσει και η άσκοπη φλυαρία των διχαλωτών γλωσσών φιμωθεί από έναν ύπνο-θάνατο του φθαρτού.

Δεν έλουσα τα μαλλιά μου.Η αρχαία πάχνη τους αστράφτει στο φυσικό ημίφως της νύχτας και στην φλόγα του κεριού. Σηκώνομαι όρθια.Εγώ μικροσκοπική.Η σκιά μου γιγάντια.Τρεμοπαίζει στον τοίχο.Το δωμάτιο τυλίγεται σαν ετοιμόγεννο ερπετό γύρω από την φωτιά.Ο κύκλος κλείνει.Το πάτωμα χάνεται.Το ταβάνι επίσης.Ο χορός ποτίζει το αιώνιο χώμα. Φυτρώνουν βλαστάρια εκρήξεις που οι γλώσσες τους γλείφουν το γαλαξιακό νεφέλωμα.Δεν υπάρχουν σύννεφα.Μόνο βροχή και φωτιά.

Στριφογυρίζω γύρω από τον εαυτό μου και από βαθιά,μέσα μου,από τα κλαδιά του Θηλυκού Γενεαλογικού μου Δέντρου,αγγίζω ένα φύλλο Ιερής Θηλυκότητας.Το τρίβω με τον δείκτη και τον αντίχειρα,όπως τρίβεις τον βασιλικό.Το δέρμα μου απορροφά όλο το άρωμα και πλημμυρίζει το δωμάτιο κι ο κόσμος.

Αρώματα να φέρεις δώρα στην Γιορτή.
Και τις ώρες τις μικρές να μην κοιμάσαι.Θα κοιμόμαστε πιο νωρίς απ όλους και θα ξυπνάμε όταν όλοι κοιμούνται.Η γιορτή θέλει ιεροτελεστία. Η ιεροτελεστία ησυχία. Η ησυχία αφοσίωση.Η αφοσίωση Έρωτα προς το Υπέρτατο της Ζωής.

Ξημερώνει.
Ξάπλωσε δίπλα μου.
Φιλοξενώ στον Νου μου έναν αρχαίο άνεμο,στο Σώμα μου χώμα και πηγές, στην Καρδιά μου έναν φλεγόμενο Γαλαξία.
Όπως κάθεσαι στο μπαλκόνι του Εαυτού σου,κάνε το μοιραίο Βήμα και βγες από το σύνολο των χτιστών παραδείσων.

Η Γιορτή συμβαίνει έξω..εκεί που και το νεογέννητο Φεγγάρι της 14ης Αυγούστου ξέρει να μιλά τη διάλεκτο της Ολοκλήρωσης.

Η Γιορτή συμβαίνει εκεί που ερωτεύεσαι χωρίς απαντήσεις την κάθε λεπτομέρεια της Γυναίκας,που σήμερα κάθεται στον θρόνο της ως Μητέρα των Πάντων.

Μήτρα
Θηλυκός Νους
Απαρχή και Ναός του Κόσμου Όλου.

Ξεντύσου τον εαυτό που σου δίδαξαν οι θνητοί.Κάθισε στο τραπέζι των ανέμων.Η φωτιά σε λίγο θα φουντώσει.Το κέφι επίσης. Η Φύση γιορτάζει Γένεση και Ζωή. Το Δάσος θα απορροφήσει τις δονήσεις.
Να είσαι έτοιμος για την Πανσέληνο της Γυναίκας.

Πρόποση:
Χρόνια Αιωνιότητας μέσα από την κάθε αιώνια στιγμή.

3.8.15

...Υποσχέσεις που κρατάμε...



Ο χάρτης με το μεγαλόπνοο σχέδιο είχε μόνο μία τεράστια κόκκινη κουκκίδα στο μέρος της καρδιάς. Ημιτελής. Ούτε δρόμους προσέγγισης, ούτε plan A, ούτε plan B, ούτε προτεινόμενα όπλα, ούτε στοιχειώδεις εντολές εκπλήρωσης. Στο πρώτο βήμα ο νους της Κοπέλας πειράχτηκε επικίνδυνα με τρυπάνι που παρείσδυσε στον πυρήνα του Φόβου της. Ενεργοποίησες τον Φόβος της εγκατάλειψης. Λάθος στρατηγική. Μπλοκάρει την ενέργεια η φοβική εμμονή. Η επίτευξη θέλει σιγουριά και οραματισμό. Να κοιτάς ευθύγραμμα στο Ναι με Ψυχή που ανεμίζει σκαρφαλώνοντας στο κοντάρι του Ιλίγγου και δεν φοβάται. Έτσι έχεις δικό σου το ποθητό, πριν καν γίνει ο πόλεμος - παρόλο που μόνιμα καλείσαι να το διεκδικείς και να το κατακτάς. Ο Έρωτας είναι ανοιχτός πόλεμος, δίχως τέλος.

Η Γυναίκα είναι Κάστρο. Πρέπει να δοθείς και να σκαρφαλώνεις όσο εκείνη ψηλώνει. Να την πιάνεις, να μην την αιχμαλωτίζεις, να την σπρώχνεις να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, να την καμαρώνεις και φυσικά να την καμακώνεις με το βλέμμα σου, εφόσον θα ξέρεις πως πάντα, όπου κι να φτάσει, είναι Δική σου, Δική σου, Δική σου, γιατί  κατάφερες να γίνεις όχι μόνο το μέλλον της, όπως ήθελες, μα το παρόν της, όπως ήθελε Εκείνη.

Στην καίρια στιγμή είχες πει, σαν σύνθημα ή σαν παρασύνθημα, τη φράση:
 "Ο άνθρωπος που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα παρελθόν σου είναι το μέλλον σου"

Οι μεγάλες κουβέντες, χρεώνονται ακριβά στην Τράπεζα Εκπληρώσεων της Ζωής. Οφείλεις διαγράφοντας τα πάντα από το λαβυρινθικό μυαλό της, να γεμίσεις τα αμέτρητα δωμάτια της Σκέψης της με φρέσκο υλικό Νέας Ζωής. Να δοθείς Ολόκληρος στο Στόχο που λαχτάρησες. Να μην κάνεις εκπτώσεις. Να μην τεμαχίζεις εγκεφαλικούς διαδρόμους, γιατί η σχιζοφρενική Γυναίκα είναι πολύ επικίνδυνη μορφή. Οφείλεις να επινοήσεις τρόπους μόνιμης υπερχείλισης των πόρων του δέρματος της, της κοίτης της κάθε φλέβας της, του κάθε καλωδίου εγκεφαλικής της ηλεκτροδότησης. Οφείλεις να μην απομακρυνθείς ποτέ. Να νικήσεις τους δαίμονές σου που ουρλιάζουν πως Αυτή είναι ο Δαίμονας. Πώς φταις που την οδήγησες στη χορτοφαγία, εφόσον οι δαίμονες χορταίνουν με αίμα. Πώς τώρα για να χορτάσει θα θελήσει να ρουφήξει το αίμα σου, τη σκέψη σου, το μεδούλι της ψυχής σου. Οφείλεις να νικήσεις στους δαίμονές σου. Να υπερασπιστείς αυτήν την Τρελή που έβαλες στόχο να κάνεις Δική σου.

Στην πορεία οι σειρήνες σε τράβηξαν στο μέρος τους. Τον  στρατό σου τον κράτησες καλογυμνασμένο στο πεδίο των επιχειρηματικών πιθανοτήτων, που ξέρεις να τις χειρίζεσαι υπέρ σου, χωρίς αποκλίσεις εκπλήξεων. Ρευστοποιείς όλα τα ποσά της Ενέργειά σου σε νομίσματα αντοχής στο πεδίο του κέρδους. Συντηρείς και θρέφεις τις διασυνδέσεις σου με περισσή αφοσίωση, γιατί νιώθεις πως έτσι δικαιώνεται ο Άντρας. Μοιράζεσαι σε προσοδοφόρα σενάρια γόνιμης επιχειρηματικότητας. Ροκανίζεις τον χρόνο και τον Εαυτό σου με ηδονική απόλαυση στο Κυνήγι της Αγοράς και για να επιτύχεις κορύφωση, άνοιξες το πίσω δωμάτιο του μυαλού σου και φυλάκισες την Τρέλα που σού γέννησε ο Έρωτας. Την Τρέλα την φυλάκισες, την δάμασες, την έκανες του χεριού σου. Ελεγχόμενη.  Τον Έρωτας όμως?...

Ο Έρωτας σε παρακολουθεί, σε παραμονεύει, κάθεται μόνιμα τρία  μέτρα πιο μακριά από το γραφείο σου, καθώς υπογράφεις συμφωνίες, σημειώνεις παραγγελίες, διαγράφεις χρέη, θεμελιώνεις την αυτοκρατορία σου πάνω στις γεμάτες σελίδες των τραπεζικών βιβλιαρίων. Μόνος σου στις ώρες ηρεμίας ζυγίζεις την επιτυχή πορεία των πραγμάτων. Ενθρονίζεσαι στον υπέρτατο Έλεγχο της περιοχής που σε ενδιαφέρει και απολαμβάνεις το εκτόπισμά σου.

 Ο Έρωτας όμως κάθεται μόνιμα τρία μέτρα από το γραφείο σου, από Σένα, από το σημείο αναφοράς σου και Σε παρακολουθεί. Περιμένει την κατάλληλη στιγμή και τη σειρά του - παράξενο! γιατί ο Έρωτας ποτέ δεν μπαίνει στη σειρά, πάντα μπουκάρει απρόσκλητος αναστατώνοντας το σύμπαν, γκρεμίζοντας τα πάντα και ξαναχτίζοντας από την αρχή.

Είναι που επιμένει να κυριαρχήσει στον Κόσμο σου και παίζει με τους κανόνες σου. Οπότε, περιμένει καρτερικά να ολοκληρώσεις με τους κυρίους και τις κυρίες που διαπραγματεύονται μαζί σου, και μετά, την ώρα που θα καταλαγιάσει αυτή η σκόνη του γήινα κερδοφόρου πάρε-δώσε, θα εμφανιστεί μπροστά σου, όχι σαν άγγελος με βέλη - ξεπερασμένη μορφή!- μα σαν Γυναίκα με μακριά μαύρα μαλλιά, σκούρα μάτια, που δεν διαπραγματεύονται, που σε κοιτάζουν με βαθιά εστίαση ως το πίσω μέρος του μυαλού σου, στα κλειστά σου δωμάτια, όπου φυλάκισες την Τρέλα του Έρωτα. Από τις χαραμάδες θα ακούγονται οι κλειδωμένες φωνές και θα σου θυμίσουν όσα υποσχέθηκες:
 "Ο άνθρωπος που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα παρελθόν σου είναι το μέλλον σου"

Η πιο Ισχυρή Τράπεζα είναι εκείνη των Υποσχέσεων Ζωής. Βάζεις υποθήκη τον Εαυτό σου, παίρνεις δάνεια και οφείλεις Εκπληρώσεις, αλλιώς γίνεται κατάσχεση. Κατάσχεση του Εαυτού σου. Ξεκλειδώνονται όλες οι κλειστές σου πόρτες όπου αιχμαλωτίζεις όσα  δεν θέλεις να νοθεύσουν το μυαλό σου, το αίμα σου, να διεκδικήσουν την ενέργειά σου, να σού καταχραστούν το χρόνο σου.. και τότε, σαν καταδίκη, ό,τι ήθελες να αποφύγεις συμβαίνει σε πολλαπλάσιο του εαυτού του.

Όση εμμονή κι αν έχεις με τον έλεγχο, 
ο Έρωτας δεν ελέγχεται. 
Ανεξέλεγκτος πάντα έρχεται 
και με πείνα σαρκοφάγου 
διεκδικεί όσα του έταξες 
με όλες τις προεκτάσεις των υπονοούμενων συνειρμών..

Υπάρχουν δύο μόνο επιλογές:

ή αφήνεσαι και γίνεται Κατάθεση του Εαυτού σου εις το όνομα του Έρωτα
ή αντιστέκεσαι και γίνεται Κατάσχεση του Εαυτού σου εις το όνομα των Ανεκπλήρωτων Υποσχέσεων.

Στην πρώτη περίπτωση απολαμβάνεις την ΚαταΔίκη σου
στην δεύτερη υποφέρεις από εσωΚαταΔίωξη.


Διάλεξε. 



------------------------------------------------------