Ριψοκίνδυνο πάντα το κύμα...

…της θάλασσας κατανικώντας τους θανάτους
στην ανεμόσκαλα σε θέλω να φανείς…

Ν. Καββαδίας

happiness

happiness
Η ευτυχία είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που σου συγχωρούν οι άλλοι...

31.12.14

Πρώτα τα Γυναικόπαιδα...



Εκεί που η καθημερινότητα αυτού του μίζερου σύγχρονου ανθρώπου παλεύει μέσα από ξεφτισμένους φεμινισμούς να εξισώσει τη Γυναίκα με τον Άντρα, μέσα από ανταγωνιστικά σενάρια επαγγελματικής καταξίωσης, με ισομοίρασμα της φροντίδας του παιδιού, αν και στο θέμα αυτό υπερτερεί ο υπολογιστής, το tablet και το play station..εκεί που το σενάριο κυλά συμβατικά κι αδιάφορα με αλληλοεξοντώσεις και αυτοκαταστροφή, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο που θυμίζει την ιερή ταξινόμηση των Πραγμάτων.

Μπροστά στον κίνδυνο, ο Άνθρωπος που υπερβαίνει το φόβο του θανάτου του, που έχει περίσσεμα Ψυχής για να εμψυχώσει όσους απειλούνται, που μένει ψύχραιμος για να οργανώσει την επιχείρηση διάσωσης στο πρώτο και πιο κρίσιμο στάδιό της, είναι αυτός που αυτόκλητα υπογράφει την Αξία της Γυναίκας και του Παιδιού στην Ροή της Ζωής.

Δεν είναι ο πιο αδύναμος που σώζεται πρώτος... είναι ο πιο πολύτιμος κρίκος για την Συνέχεια της Ζωής.

Πρώτα οι Γυναίκες και τα Παιδιά. Αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα σε στιγμές κινδύνου και άμεσης εγρήγορσης, όπου δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς.
Είναι ο σπόρος της Καθαρής Αλήθειας που έμεινε φυτεμένος στη συνείδηση του Κόσμου από τότε που η Θηλυκότητα άρχισε να γεννά Ζωή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: